NTB

Israels statsminister sier han håper på enighet mellom regjeringen og opposisjonen i løpet av november om den omstridte rettsreformen.

Protestene har fortsatt med uforminsket styrke etter at et knapt flertall i det israelske parlamentet vedtok lovforslaget mandag. Noen timer etterpå uttalte statsminister Benjamin Netanyahu seg i en TV-sendt tale.

Han forsikret der at Israels domstoler vil forbli uavhengige. Samtidig inviterte han opposisjonen med på et forlik om reformene i rettsvesenet. Dette håper han å få til i løpet av november.

Opposisjonspartiene stormet ut av Knesset etter en opphetet debatt mandag. De kalte forslaget en skam for nasjonen, og sto på gangen da vedtaket ble fattet med 64 stemmer av de normalt 120 møtende representantene.

I TV-talen mandag formante statsministeren også det militære om å holde seg utenfor den politiske debatten. Tidligere har 10.000 reservesoldater varslet at de uteblir fra tjeneste dersom reformen går gjennom.

Den politiske krisen blir omtalt som den verste i det israelske samfunnet på flere tiår.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.