Senterpartiet har lagt ut en ny valgkampvideo som får noen hver til å heve øyenbrynene.

Videoen står nemlig i skarp kontrast til den virkeligheten som Sp har vært med på å forme i regjering.

Politisk redaktør Frithjof Jacobsen i Dagens Næringsliv beskriver videoen slik:

«Filmatiske dronekjøringer over åkre, vassdrag og barskog. En furet neve som stryker ømt over en potet. Laks i merder, oljeplattformer og Ålesund i solnedgang. Kalde bilder av EU-bygningene i Brussel, og en stemme som snakker om nasjonal kontroll. Det eneste som mangler, er en alvorstynget Trygve Slagsvold Vedum som heiser det norske flagget utenfor gården på Stange.»

I videoen fremstilles partiet som en garantist for økt nasjonal kontroll fordi det sitter i regjering. Nasjonal kontroll har gitt Norge både olje, vannkraft og «sterk styring av strømprisene», i tillegg til et sterkere forsvar og bedre beredskap.

Sp-Vedum som romfarer

Men den som har husk, vet at partiet lovte at Norge skulle skjermes mot høye renter og kraftig prisstigning. Marit Arnstad (Sp) sa i fjor at Senterpartiet ikke kunne sitte i en regjering som øker bensinprisen til 20 kroner.

Men verst av alt er nok vindkraften, som Sp gjør alt de kan for å innføre overalt. Om ikke det å ødelegge naturen er ille nok i seg selv, forsvinner pengene ut av landet, da utenlandske aktører er størst i vindkraftmarkedet.

Vedum tror at dette kan stoppes ved å innføre grunnrenteskatt på vindkraft. Ikke helt ulikt Ap, som mener løsningen på alt er å innføre mer og høyere skatt på alt og alle.

Når partiet nå forsøker å fremstille seg som en forsvarer av det nasjonale, og fremhever norsk styring, høres det sånn passe dumt ut, da de fleste har fått med seg at Vedum & co. ikke gjør mye annet enn å skrive under forpliktende avtaler med EU på forskjellige områder.

I fjor høst gikk energipolitisk talsperson Per Martin Sandtrøen ut med et klart krav til regjeringspartner Arbeiderpartiet: EUs fjerde energimarkedspakke må ikke bli vedtatt.

Han slo fast at det vil være umulig for Sp å sitte i en regjering som vedtar den fjerde energipakken.

Vi får nå se på det.

Et løfte fra en politiker har like mye troverdighet som et barn som står med hånda i kakeboksen og forsikrer oss om at det var noen andre.

Se den nye valgkampvideoen fra Sp under her, og døm selv hvor troverdig du synes at den er.




Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.