Nigerias president Bola Tinubu har erklært unntakstilstand på grunn av mangel og stigende priser på mat. Et av de umiddelbare initiativene er å bruke midler som tidligere har gått til drivstoffsubsidier til å frigi statlige lagre av gjødsel og frø til fordel for bønder og husholdninger.

Matprisene driver inflasjonen

Nigerias president Bola Tinubu har ifølge talsmann Dele Alake, erklært unntakstilstand på grunn av at matsikkerheten er truet. Beslutningen ble tatt efter møte med de viktigste interessenter i landbrukssektoren.

Ifølge National Bureau of Statistics steg Nigerias samlede inflasjonsrate til 22,41 prosent i mai og hovedårsaken er at prisene på mat øker kraftig.

– Regjeringen vil iverksette en rekke tiltak for å sikre uavbrutt tilgang på rimelig mat for den nigerianske befolkning, sier Alake.

– Elleve elvebassenger vil sikre vanningssystemer og jordbruksproduksjonen også i den tørre årstiden og dempe den sesongmessige overflod og knapphet som vi normalt opplever.

Jihad

I det nordlige Nigeria står kristne bønder overfor det dystre valget mellom å holde seg hjemme og sulte eller risikere å bli drept av muslimer ute på jordene. Siden 16. mai er minst 350 innbyggere drept.

– Regjeringen vil også garantere for sikkerheten slik at bønder kan vende tilbake til forlatte gårder uten frykt for angrep.

Nigeria: Drapene på kristne vil ingen ende ta

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.