Det er betydelig sympati i Frankrike for politimannen som var så uheldig å skyte 17 år gamle Nahel Merzouk slik at han døde. Det er per nå samlet inn seks millioner kroner til familien hans.

Målet med innsamlingen er å støtte familien til politibetjenten, «som gjorde jobben sin og betaler en høy pris», ifølge en uttalelse fra innsamlingsaksjonen.

Søndag var det samlet inn en halv million euro, tilsvarende nesten seks millioner kroner.

Sympatien kan også ha noe å gjøre med at Macron lot politimannen arrestere som en simpel kriminell. Det vanlige er at en politimann som gjør noe overilet blir permittert mens undersøkelsene foregår. Macron trodde at det ville stagge reaksjonene å pågripe politimannen, men det hadde ingen virkning, men demoraliserte hans eget politi.

Det var Jean Messiha fra Eric Zemmours parti som startet innsamlingen.

Man må huske på at franske politifamilier er blitt drept i sine hjem av jihadister foran øynene på barna. Dette snakkes det ikke mye om, men politiet har selvsagt ikke glemt det.

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.