Det ble en tøff ukeslutt på europabørsene fredag, der den tyske storindeksen DAX endte ned 1 prosent, skriver Finansavisen. Særlig et fyrtårn i grønn industri rammes hardt.

De har hentet informasjon fra svenske Dagens Industri.

Tyske Siemens Energy kollapser fullstendig, og investorene rømmer etter at børsverdien ble utradert etter at selskapet meldte om trøbbel med vindkraftdivisjonen.

Selskapet skrotet resultatutsiktene for 2023 sent torsdag, etter en gjennomgang av den spanske Siemens Gamesa vindturbindivisjonen.

Her ble det avdekket kvalitetsbrister som vil koste 1 milliard euro, langt mer enn ventet, og vil påvirke opptil 15-30 prosent av selskapets totale turbinerkapasitet på 132 gigawatt globalt.

Det førte til kollaps Simens Energy-aksjen, som fredag endte ned 37,2 prosent og utslettet 82 milliarder kroner i aksjonærverdier.

Storeier Siemens ble dratt med og endte med et fall i aksjekursen på 2,2 prosent. Også andre europeiske lokomotiver falt merkbart. Commerzbank falt 5,9 prosent og Adidas falt 2,5 prosent.

Også børsene i Paris og London falt, men ikke like dramatisk som DAX.

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.