Hovedindeksen på Oslo Børs hadde en kraftig nedgang mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Oslo Børs fikk en blytung start på uka, og hovedindeksen falt hele 3,08 prosent til 832,41 poeng.

Samtlige sektorer endte med blodrøde tall mandag. Equinor var som vanlig mest omsatt, og selskapet falt hele 4 prosent. Mandag ble det kjent at Equinors gassanlegg på Melkøya, som brant i forrige måned, blir stengt i ett år framover .

DNB og Telenor var blant de mest omsatte aksjene, og de to selskapene falt med henholdsvis 3,1 og 2,1 prosent. Scatec Solar var det eneste selskapet i omsetningstoppen hvor pila pekte andre vei. Solcelleselskapet gikk opp 2,2 prosent.

Hydrogenselskapet Nel falt med 7,1 prosent, mens sjømatgiganten Mowi falt med 4,8 prosent. Dagens taper ble IT-selskapet Atea, som gikk ned 13,6 prosent.

Et fat nordsjøolje ble mandag ettermiddag omsatt for 40,60 dollar, en nedgang på 2,5 prosent i løpet av dagen.

Det ble også en rød dag på de toneangivende børsene ute i Europa. DAX 30-indeksen i Frankfurt falt med 3,5 prosent, mens CAC 40-indeksen i Paris gikk ned 1,63 prosent. FTSE 100-indeksen i London falt med 0,8 prosent.

Lær alt om klimasaken. Kjøp boken her!