NTB

Profilene i internasjonal golf er invitert til den amerikanske kongressen for å kaste lys over den omstridte sammenslåingen av PGA og LIV Golf.

Den omstridte avtalen mellom etablerte PGA og LIV, finansiert av Saudi-Arabia, ble kjent tidligere i juni. Også europatouren var en del av avtalen.

I manges øyne er sammenslåingen ensbetydende med at Saudi-Arabia, gjennom landets offentlige investeringsfond (PIF), nå kontrollerer mesteparten av internasjonal golf.

Ifølge BBC
skal Senatet avholde en høring 11. juli. Toppene i de tre sammenslåtte tourene er invitert til å delta, ifølge senator Richard Blumenthal. Han sier at høringen skal kaste lys over hva Saudi-Arabias overtakelse «betyr for vår høyt verdsatte amerikanske institusjon (PGA) og våre nasjonale interesser.

Sammenslåingen har ført til sterke reaksjoner blant spillere og ledere. En av verdens fremste golfspillere, nordirske Rory McIlroy, har imidlertid forsvart avtalen og karakterisert den som «bra for golfen».

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.