Sverige ser ut til å være på vei mot stadig mer lovløse tilstander. I skyggen av de nesten daglige bombene og gjengskytingene blir også andre typer forbrytelser mer utbredt. Stjeling er blitt nesten risikofritt. Antallet butikktyverier øker betydelig.

Document har tidligere skrevet om hvordan butikker i flere svenske byer har begynt å låse inn visse typer kjøtt på grunn av veldig aggressive tyver. Sist ute er Karlskrona i Blekinge.

Det er blitt stjålet store mengder av oksefilet, entrecôte og ytrefilet fra Cityhallen i Karlskrona den siste måneden. På grunn av alle tyveriene blir butikken nå tvunget til å selge storfekjøtt over disk.

Takket være kameraovervåking har butikken kunnet se hvilke personer som er involvert, noe politiet nå jobber med. Det er mistanke om at det også finnes et illegalt marked for videresalg av kjøttet. Det stjeles så store mengder og så ofte at alt neppe er til personlig forbruk.

«Det er uholdbart for oss å miste kjøtt for tusenvis av kroner annenhver dag», sier butikkeier Håkan Thiberg til SVT. Selv om kundene beklager utviklingen så forstår de fleste av dem at tiltakene for å skjerme kjøttet er nødvendige. Dette kan vise seg å bli en permanent løsning.

Det er primært dyrt storfekjøtt som stjeles. Tyvene virker ikke like interessert i svinekjøtt.

Sverige: Matbutikker låser inn kjøtt for å unngå butikktyveri

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.