Frankrikes utenriksminister Catherine Colonna . Foto: Hanna Johre / NTB

Frankrike hevder å ha avdekket en omfattende russisk kampanje for å spre desinformasjon i flere land, blant annet om krigen i Ukraina.

– Denne kampanjen dreier seg særlig om å opprette falske nettsider som utgir seg for å tilhøre nasjonale medier eller regjeringer, samt etablering av falske profiler i sosiale medier, sier utenriksminister Catherine Colonna.

– Frankrike fordømmer disse handlingene som ikke er et permanent medlem av FNs sikkerhetsråd verdig, sier hun.

Ifølge franske myndigheter er det «russiske aktører» som kan knyttes til «statlige instanser eller «instanser med tilknytning til den russiske stat» som står bak kampanjen.

De falske nettsidene har utgitt seg for å tilhøre minst fire franske aviser, Le Parisien, Le Figaro, Le Monde og 20 Minutes, og også tyske medier som Frankfurter Allgemeine Zeitung, Der Spiegel og Bild er rammet.

Fransk UD lyktes med å stanse et forsøk på å opprette en falsk nettside i deres navn, sier Colonna.

– Ingen forsøk på manipulering vil stanse Frankrike fra å støtte Ukraina som er stilt overfor en russisk aggresjonskrig, legger hun til.

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!
Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Bestill også:

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.