NTB

Søndag var det igjen skyting og artilleriild i Sudans hovedstad Khartoum etter at en 24 timer lang våpenhvile utløp tidlig om morgenen.

Den korte våpenhvilen ga en hardt prøvet sivilbefolkning et pusterom og en mulighet til å handle inn mat og andre nødvendigheter.

I halvannen måned har den halvmilitære gruppen RSF kjempet mot regjeringshæren i landet. Saudi-Arabia og USA megler i konflikten og har forhandlet fram flere våpenhvileavtaler, som er blitt brutt gjentatte ganger.

Søndag gikk det bare ti minutter fra våpenhvilen utløp klokken 6 om morgenen til man igjen kunne høre artillerinedslag og sammenstøt i byen, sier vitner til nyhetsbyrået AFP.

Opptil 1800 mennesker er drept så langt i konflikten, ifølge The Armed Conflict Location and Event Data Project. Nesten to millioner er drevet på flukt, inkludert snaut en halv million mennesker som har søkt til flukt i nabolandene, opplyser FN.

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.