Arbeiderpartiet har ligget høyere på målinger til kommunevalget enn til stortingsvalg. Det har vært en liten trøst. Men nå faller Ap også på kommunevalgmålinger og nærmer seg nivået for stortingsvalg, dvs. de ligger under 20 prosent.

Ap har lenge ligget høyere på kommunemålingene enn på stortingsvalgsmålingene, men de siste to månedene har trenden snudd i Kantars målinger for TV 2.

­­­– To måneder på rad er denne avstanden mellom de to målingene blitt klart mindre. Det kan tyde på at velgerne er i ferd med å bestemme seg, sier TV 2s tallanalytiker Terje Sørensen.

Nå får partiet en oppslutning på 19,7 prosent. (NTB)

Ap er nå et parti som forbindes med ordet «svak». Ordet er knyttet til navnet «Støre». I motgang påkalles samhold, eller er det varmluft?

Nestleder og næringsminister Jan Christian Vestre sier at de er et lag som er motivert for valgkampen og at det er nå den virkelig starter.

Kantar har også spurt om stortingsvalg, og der ligger Ap enda lavere: 18 prosent.

Meningsmålinger er blitt et spørsmål om hvor lavt Ap kan synke og hvor stort Høyre kan bli. Nå har trenden satt seg og kan bli vanskelig å snu uten en radikal utskiftning av mannskap og politikk.

Hele kommunemålingen (endring fra forrige måned i parentes): R 5,6 (+1,9), SV 6,5 (-1,2), Ap 19,7 (-1,2), Sp 9,4 (-1,2), MDG 4,7 (-0,6), V 4,7 (+0,8), KrF 3,9, H 29,2 (+0,2), FrP 10,1 (+1,5), Andre 6,2 (-0,2).

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.