På en ny meningsmåling som InFact har utført på vegne av Oslo Fremskrittsparti er det blått flertall i Oslo rådhus. 

Målingen tyder på at både Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet er på opptur i hovedstaden. Sammenlignet med valgresultatet i 2019 går FrP fram med ett mandat, mens Arbeiderpartiet blir stående med like mange mandater som de har i dag, skriver Dagsavisen.

– Jeg er ikke fornøyd. Dette kommer til å bli veldig jevnt, så det er motiverende for oss at det går litt framover. Jeg håper at vi greier å få opp oppslutningen enda mer, sier byrådsleder og toppkandidat for Oslo Ap, Raymond Johansen.

For MDG og Rødt er målingen dårlig nytt, da de taper mange mandater, mens for Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Folkets Parti (tidligere FNB) og Danny Chaudrys gruppe, er det enda verre, da de ikke får et eneste mandat.

– KrF og Senterpartiet havner under grensa på denne målingen, men de trenger bare noen promiller til for å få et mandat. De tilhører hver sin blokk. Det illustrerer hvor jevnt og usikkert dette valget er. Det er uhyre små marginer, sier jussprofessor Johan Giertsen.

Størst opptur sammenlignet med forrige valg får Høyre (7,6 prosentpoeng opp), SV (3,1 prosentpoeng opp) og Venstre (2,8 prosentpoeng opp).

MDG på sin side er nesten halvert, de faller med 6,9 prosentpoeng.
Kjøp billetter til boklansering i Oslo den 8. juni her!

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.