NTB

En radikalisert tenåring som planla et terrorangrep mot britisk politi og soldater, ble fredag dømt til minst seks års fengsel for terrorforbrytelser.

Ifølge politiet planla 19-åringen, som konverterte til Islam under pandemien og raskt ble radikalisert på internett, et angrep mot militærbrakker og en politistasjon i Øst-London.

Han hadde blant annet publisert et bilde på internett av politibetjenter utenfor et tinghus med bildeteksten «målet er funnet».

Ville torturere

Han skal også ha snakket om at han ville torturere og drepe en amerikansk eller britisk soldat, ifølge sjef for Londons antiterrorpoliti, Dominic Murphy.

19-åringen har erkjent straffskyld for å ha forberedt et terrorangrep, og politiet hevder han hadde tenkt å gjøre alvor av planene rett før de pågrep ham i mai i fjor.

Ifølge politiet hadde han forsøkt å kjøpe kniver og et sverd på nett i forkant av det planlagte angrepet, og i en konfiskert ryggsekk fant de også et par hansker, en baklava og et IS-flagg.

Bekymringsmeldinger

Britisk sikkerhetspoliti ble advart om tenåringen i april i fjor gjennom flere bekymringsmeldinger fra personer som ble skremt av hans stadig mer ekstreme holdninger. Blant annet skal han ha fortalt en ung kvinne på Snapchat at han ville bli martyr og drepe ikke-troende mennesker.

Politiet mistenker ikke at han planla angrepet med noen andre. Ifølge Murphy hadde 19-åringen besøkt en rekke moskeer der han snakket om voldelig jihad, men han ble avvist og advart om sin oppførsel.

Britisk politi stiller seg fortsatt uforstående til hvordan tenåringen kunne bli radikalisert så fort.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.