Indisk økonomi forventes å overgå en vekstrate på syv prosent i regnskapsåret 2023, hvilket gjør India til en av de hurtigst voksende økonomier i verden. Viktigste drivkraft er produksjonsindustrien.

Sterkt fjerde kvartal

Lokalt vil innenlandsk forbruk og investeringer nyde godt av sterkere utsikter for landbruket og landbruksrelatert aktivitet, styrket forretnings- og forbrukertillit og en sterk kredittvekst. Tilbuds- og kostnadssiden vil nyde godt av at inflasjonspresset avtar, heter det i en rapport fra State Bank of India (SBI). 

SBIs rapport «Ecowrap» som kom idag fredag, estimerer at den største veksten vil komme i fjerde kvartal med sterke 5,5 prosent. Det vil bringe årsveksten opp i 7,1 prosent. 

Dette er 0,1 prosent høyere enn estimatene Indias nasjonale statistikkbyrå (NSO) kom med i januar.

Motstandsdyktig produksjon

Ifølge Ecowrap stiller de varierte vekstmønstrene som tegner seg over hele kloden beslutningstagere, lovgivere og økonomer overfor enestående utfordringer, ikke bare i inneværende år, men også i 2024 og 2025.

Midt i den globale usikkerheten sier rapporten fra SBI Research at Indias økonomi forventes å følge sin egen vei hvor det vil fokuseres på å stimulere de kreftene som driver veksten samt å fremme motstandsdyktig produksjon, mens servicesektoren vil styrkes for å forbedre effektiviteten.

For 2023–2024 anslår Reserve Bank of India en vekst i BNP på 6,5 prosent. 

 

Kjøp Kents bok her!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.