En mørk sky henger over Dublin etter at Katie Taylor led det første nederlaget i sin profesjonelle karriere mot Chantelle Cameron lørdag kveld.

I det som skulle bli Taylors fest av en hjemkomst, da det var hennes første profesjonelle kamp på irsk jord, ble i stedet en ydmykende opplevelse.

Den britiske bokseren sa at hun ville ødelegge Taylors hjemkomst, men veldig få trodde henne.

I et stevne som skulle ha hatt med Cecilia Brækhus mot Terri Harper som delt hovedkamp, men hvor den norske boksestjernen måtte melde forfall på grunn av forkjølelse, ble irske boksemestere ydmyket på hjemmebane.

Taylors etterlengtede kamp mot Cameron gikk hele distansen, og dommerne dømte den forrykende kampen 95–95, 96–94, 96–94 i favør av Cameron.

Det var en avgjørelse som sjokkerte alle i Dublin 3Arena, men den var helt riktig.

Kanskje det som kom før Taylors kamp var en indikasjon på hvordan kvelden kom til å gå. Meksikanske Jose Felix slo Irlands til da ubeseirede mester Gary Cully etter at 27-åringens trenere ble tvunget til å kaste inn håndkleet.

Bokser får masse hatmail for å ønske god jul

Da Katie Taylor entret ringen, var stemningen i arenaen helt elektrisk.

Taylor så selvsikker ut, men kanskje litt emosjonell da fansen sang navnet hennes og 3Arena forvandlet seg til en irsk festsal.

Da kampen kom i gang, var det imidlertid tilbake til virkeligheten.

Cameron startet eksepsjonelt bra. Hun kom stormende ut av hjørnet og landet det første slaget.

Cameron presset fra start, og Taylor var kun farlig på kontringsslag.

Cameron fortsatte å komme fremover og brukte styrken sin til å lande kraftige enkeltslag, mens Taylor ønsket å utnytte sin fart og sine raske kombinasjoner. Det var imidlertid styrken til Cameron som avgjorde denne kampen.

Den tidligere MMA stjernen, Conor McGregor var til stede og heiet entusiastisk på Katie Taylor, men til ingen nytte.

Norske boksefans ble snytt for en tittelkamp med Brækhus, og irene måtte gå slukkøret hjem etter å ha sett Taylor bli påført sitt første tap i karrieren.

Taylors promotor Eddie Hearn sa at det vil bli en umiddelbar omkamp. Når og hvor den 41 år gamle Brækhus vil møte Harper, er foreløpig usikkert.

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.