USA stanser eksport av en lang rekke forbruksvarer til Russland og fører ytterligere 71 selskaper opp på en svarteliste.

Å bli svartelistet innebærer at det blir forbudt å handle med selskapene.

De nye straffetiltakene rammer en rekke produkter som kan komme til å bli brukt av det russiske militæret, deriblant klestørkere, snøploger og melkemaskiner. USA mener at disse produktene er med på å støtte oppunder Russlands «krigsmaskin».

– Du kan ikke engang sende av gårde kontaktlinser eller solbriller nå, sier juristen Kevin Wolf, som tidligere har jobbet i det amerikanske handelsdepartementet.

Han mener at listen av forbudte eksportvarer nå er så lang at det er lettere å ramse opp varer som ikke er omfattet av sanksjonene.

Av de 70 svartelistede selskapene er 69 russiske, ett er armensk og ett er kirgisisk. Alle regnes som selskaper som støtter Russlands militære sektor. Blant annet er det selskaper som driver med flyreparasjon, delefabrikker, krutt, bil- og traktorfabrikker, skipsverft og ingeniørsentre.

Fredag innførte også G7-landene nye sanksjoner mot Russland. I likhet med USA innførte også Storbritannia egne nye sanksjoner i tillegg til de som G7 stiller seg bak.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.