President Joe Biden fordømte “white supremacy”, hvitt overherredømme, som den «farligste terrortrusselen» mot USA i en tale til Howard Universitys avgangsklasse. Howard University er et tradisjonelt afroamerikansk universitet i Washington, D.C. Visepresident Kamala Harris studerte der.

«Hvitt overherredømme … er den farligste terrortrusselen i vårt hjemland,» uttalte Biden. Han la til at han sier dette uansett hvor han reiser.

Biden skildret USA som en nasjon preget av interne konflikter, og oppfordret sitt publikum til å «kjempe for nasjonens sjel».

«Fryktløs fremgang mot rettferdighet betyr ofte sterk motstand fra de eldste og mest skumle styrkene,» sa Biden. «Det er fordi hat aldri forsvinner. … Det gjemmer seg bare under steinene. Og når det får oksygen, kommer det ut fra steinen igjen. Og det er derfor vi også kjenner denne sannheten: Taushet er medvirkning. Vi kan ikke være stille».

Biden fortsatte med å fortelle de hovedsakelig svarte studentene at de representerer USAs framtid, ei framtid med muligheten til å sette «styrken til vårt mangfold i sentrum av det amerikanske livet».

I en tilsynelatende referanse til tidligere president Donald Trump sa president Biden også at veien fremover på ingen måte er enkel.

«La oss være klare: Det er de som ikke ser deg. Hvem ønsker ikke denne framtida», sa Joe Biden. «Det er de som demoniserer og setter folk opp mot hverandre. Det er de som ville gjort alt, uansett hvor desperat eller umoralsk, for å holde på makten».

Biden ble gjort til æresdoktor ved Howard University. Selv om en del av publikum klappet for hans tale, gjorde ikke alle dette. Mange svarte studenter kritiserte Biden-Harris-administrasjonens behandling av afroamerikanere. En studentlue sa: «Biden og Harris bryr seg ikke om svarte mennesker».

«Et svart barn ble lynsjet i går!» Dette sto på et skilt som refererte til drapet på 30 år gamle Jordan Neely på en t-bane i New York. På et annet skilt var det skrevet: «Stå opp, slå tilbake, svarte mennesker er under angrep».

Florida: Svart lærer fikk hvite skolebarn til å bøye seg for svarte og opptre som deres slaver

«White supremacy» har skylden når svarte angriper asiater

Hillary: Hvit herrefolksmentalitet er USAs største problem

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.