Foto: Javad Parsa / NTB

Kun 315.000 av Norwegians 18 millioner passasjerer kjøpte klimakompensasjon i fjor. Det er minimal interesse for tilbudet, og det hele fremstår som en flopp.

Svært på av Norwegians reisende er interessert i å kjøpe klimakompensasjon. 315.000 av Norwegians 18 millioner passasjerer kjøpte dette i fjor, viser tall P4-nyhetene har hentet inn. Det utgjør kun 1,75 prosent av kundene.

NTB melder om saken.

Klimaforsker Borgar Aamas ved Cicero vil ikke innrømme at dette er en flopp, men sier til P4-nyhetene at litt klimakompensasjon er bedre enn ingenting.

Det er ikke store beløpet det er snakk om for den enkelte reisende. Likevel gidder de færreste å være med på dette.

Hvis man kjøper en billett fra Oslo til Nice med Norwegian, koster det 20 kroner å klimakompensere.

Ifølge selskapet går pengene kundene betaler ekstra, til å finansiere prosjekter som reduserer CO2-utslippene globalt. Dette er altså noe kunder flest anser som svært uinteressant å bidra til.

Hos SAS har antall reisende som betaler ekstra for klimakvoter, avtatt de siste årene. Men her er kompensasjonen inkludert i enkelte typer billetter, slik at kundene ikke får noe valg.

Les også: 

Faktasjekk av klima­aktivismen fra Faktisk.no

NY BOK! Bestill fra Document forlag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Bestill også:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.