En mann ansatt som nattevakt ved et bofellesskap dømmes til et år og to måneder i fengsel etter at han forgrep seg på en psykisk syk kvinne som bodde der.

Mannen dømmes også til å betale 180.000 kroner i oppreisning og 60.000 kroner i erstatning, skriver Stavanger Aftenblad.

Mannen har erkjent overgrepet og fikk derfor strafferabatt. Han ble dømt til ett år og to måneders fengsel framfor to års fengsel.

Han fradømmes også retten til å arbeide innen private og offentlige helse- og omsorgstjenester i tre år. Tidligere har også Helsetilsynet fratatt ham autorisasjonen som helsefagarbeider.

Da overgrepet fant sted, bodde kvinnen på et døgnbemannet kommunalt bofellesskap. 30. desember 2021 hadde helsefagarbeideren seksuell omgang med kvinnen, ifølge dommen.

Kvinnen hadde psykiske og fysiske lidelser knyttet til seksuelle overgrep opp gjennom årene, noe som også var kjent for de ansatte ved institusjonen.

– Han visste med andre ord at fornærmede var en særlig sårbar person med alvorlige psykiske lidelser, og at han som vakt var i en overmaktsposisjon overfor henne, heter det i kjennelsen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.