Noe skjer med kriminaliteten landet over, men mest i Oslo. Så sent som denne uken hadde Dagbladet en artikkel om voldsnivået i Oslo-skolen. Utdanningsetaten har frigitt kartlegging av vold mot lærer helt fra 2017.

Dokumentene går tilbake til 2017 og gir detaljerte beskrivelser av vold og trusler fra elev mot lærer: «Lærer spyttet på og slått i gangen ved 2B», «sparket ved baserom», «læreren ble lugget, sparket, klort og truet», «avføring brukt som hevn».

https://www.dagbladet.no/nyheter/ga-ut-voldsoversikt-med-barn/78997513

Men i stedet for å gå inn i lærernes hverdag, velger Dagbladet å fokusere på hvem som har ansvar for at opplysningene slapp ut med navn på skolen hvor episodene fant sted, slik at det kan være mulig å identifisere gjerningsmann og offer. Fokus er alltid på de sårbare. Men den som forstår omfanget av volden, vil være mer opptatt av hva man gjør med problemene, som galopperer.

Det at barn kan utøve vold mot voksenpersoner uten at det får konsekvenser, er alvorlig, for læreren, for skolen og samfunnet.

Men de ansvarlige voksne vil ikke ta diskusjonen.

Torsdag kl. 18.00 møtes vi for å diskutere «den nye» kriminaliteten.

Øyvind Thuestad holder foredrag.

Hanne Tolg vil si noe om navneforbud med utgangspunkt i saken med Filippa i Danmark.

Red. vil si noe om mangelen på reaksjon, som sørger for rekruttering til kriminelle miljøer, med utgangspunkt i samfunnsstraff, som ble innført for ti år siden, men som ikke funker.

 

Kjøp billetter her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.