Når alle tenker likt, da tenker ingen. Uttrykket oppsummerer nordeuropeisk energipolitikk ganske presist. Her vil alle gjøre som danskene: bygge mer og mer vindkraft, og da især havvind. Men dette kan ende i en katastrofe for Norge.

Jonas Kristiansen Nøland og Ole Asbjørn Ness er forfattere av denne artikkelen i Nettavisen, som totalt slakter Norges satsning på havvind. De mener det vil ende med en katastrofe.

«Regjeringens ambisjon er å tildele områder for 30 GW fra havvind innen 2040, det vil si om lag like mye som hele Norges kraftproduksjon i fjor. Nå går startskuddet, og det er viktig at vi fortsetter å holde tempoet oppe», har Støre uttalt.

Men dette vil som nevnt ende i en ren katastrofe, mener skribentene. De lurer på hvordan høykostlandet Norge skal vinne i konkurranse med resten av Europa, som også er marinert i det grønne hysteriske skiftet.

Blåser det ett sted i Nordsjøen, blåser det gjerne også et annet sted. Når det er rikelig med vind, vil Nordsjølandene produsere maksimalt samtidig, og motsatt når det er vindstille. Havvindprodusentene vil altså måtte selge når prisene er lavest. Elendig timing, med andre ord.

Dette har jo Document, og særlig Kent Andersen, skrevet i årevis. Men ingen med makt lytter, for tilkaringsvirksomheten er ekstremt lønnsom for oversubsidierte fond og korrupte næringslivsledere.

Norge har ingen mulighet til å konkurrere uten massive statlige subsidier. Men subsidiene sitter løst, og vi såkalte vanlige folk betaler prisen.

Støre tror at Norge har en bedre sjanse til å lykkes enn Japan, som har lagt ned tre flytende vindturbiner, rett og slett fordi de ikke klarte å få det til å bli lønnsomt. Japan har arbeidsmoral, woke eksisterer ikke, men Støre tror vi kan lykkes bedre? Dette er galskap på høyt nivå.

Innovasjon, stordrift og erfaring skal gjøre flytende havvind så billig at det kan konkurrere med annen vindkraft, håper man.

Man skaper en industri basert på rene utopiske drømmer. Selvsagt kan det skje fremskritt i havvind. Men hvorfor skal dette skje i Norge, som nærmer seg u-landsnivå når det gjelder kvalitet på utdanning? Den norske NTNU-eleven Aleksandra klarte ikke å bestå en eneste eksamen på et universitet i Sør-Afrika! Hun bruker for mye tid på å sminke seg og spille inn TikTok-videoer, virker det som.

Forfallet er totalt.

Uansett: Konklusjonen er at satsningen på havvind vil koste enorme summer i mange år fremover. Norge beveger seg mot fattigdommen.

Det totale hykleriet

Denne klimagalskapen forhindrer dog ikke Støre og andre norske politikere i å bruke privatfly rundt til møter hvor de blir enige om å ruinere oss vanlige folk. Dette skriver også Nettavisen om.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har brukt 3,1 millioner kroner på privatfly i løpet av halvannet år i regjering.

Støre er ikke så ille, faktisk. Solberg brukte 4,6 millioner kroner på privatfly i løpet av det første halvannet år som statsminister.

Jens Stoltenberg var enda verre.  Han brukte privatfly-tjenester for 35,5 millioner kroner i statsministerperioden 2005 til 2013.

Klimaideologien er noe vi vanlige folk skal ta regningen for, mens våre såkalte ledere gir blaffen og kaller oss et sammensurium når vi protesterer.

De unnskylder seg med tid, kostnader og sikkerhet. For eliten må jo føle seg trygge, mens våre barn blir banket opp på vei til skolen, voldtatt og knivstukket. Men Støre overlever, så who cares?

Skolebarn betaler prisen for hodeløs innvandring

De er jo så viktige, disse politikerne som ødelegger norsk trygghet, samhold og økonomi. Selvsagt må de beskyttes! Å redde klimaet? Det er det vi vanlige folk som skal gjøre, noe mange nordmenn merker brutalt på lommeboka nå.

Jeg er antistatlig, for staten er vår verste fiende. Vår frihet forvitrer, vår trygghet ødelegges og våre barns fremtid ser ikke særlig lys ut.

Det er faktisk på tide å reise seg, og den første sjansen er lokalvalget i høst. Men hvis ting ikke endres, kommer det til å ende med en katastrofe.

Vi opplever en perfekt storm. Klimahysteriet, pengetrykking, krig og en enorm statlig sløsing skaper inflasjon, som igjen har skapt en streik. Men både NHO og LO har vært aktive støttespillere for den grønne galskapen som har forsterket inflasjonen, så det fremstår nokså patetisk.

Alle krisene vi opplever, gjør at man glemmer andre kriser. Innvandringen fortsetter på det samme høye nivået, og norske kvinner får nesten ikke barn. Befolkningsutskiftningen pågår, det kan alle som behersker en kalkulator forstå.

Enkelte spår at nordmenn etter hvert vil reise seg, og både her hjemme og i flere andre land i Europa spår noen en fremtidig borgerkrig.

Jeg tror ikke det ender i noen borgerkrig, men i en underkastet befolkning som resignerer. Hvordan kan vi forhindre denne katastrofen?

Vi har bare ett alternativ. Vi må engasjere oss, våge å si hva vi mener, og gi blanke f… i om noen woke-idioter blir «krenket».

Våre barns fremtid er viktigere. Og tross alt: En fredelig, politisk løsning er både mulig og ønskelig.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok eller som e-bok!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.