Bruk av kniv har blitt så vanlig at man nesten ikke reagerer. I dag ble en mann i 50-årene angrepet av en person med kniv. Gjerningspersonen er pågrepet av politiet.

Innsatsleder Kristoffer Bang bekrefter overfor NTB at hendelsen skjedde inne på trikken. Det oppsto et basketak mellom de to involverte, der gjerningspersonen trakk kniv og mulig rispet fornærmede i ansiktet.

Andre personer om bord på trikken hadde tatt kontroll på den antatte gjerningspersonen da politiet kom til stedet. Disse får ros av politiet.

– Vi ønsker å berømme flere personer som tok kontroll på gjerningspersonen før politiet ankom. Vi skal ikke se bort ifra at de kan ha forhindret ytterligere skade, skriver politiet på Twitter.

Det er forståelig at politiet roser tilfeldige vitner som griper inn når kniv er inkludert.

Det er NRK som melder at offeret er i 50-årene. Han tas hånd om på legevakten, men skal heldigvis kun ha lettere skader.

Politiet har også kontroll på en gjenstand som de setter i sammenheng med hendelsen. Politiet undersøker nå om gjerningspersonen og fornærmede har en slags relasjon.

– Politiet jobber med å få oversikt over åsted, og kontroll på vitner, skriver operasjonsleder Alexander Østerhaug i en pressemelding.

Hverken politi, NTB eller NRK presiserer om gjerningspersonen er en mann eller en kvinne. Etnisitet er også ukjent.

Les også:

Knivstikking blir dagligdags, mann knivstukket i Kongsberg

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.