Natt til lørdag ble en mann knivstukket i Brugata i Oslo sentrum. Noen timer tidligere skjedde et angrep med kniv på Grorud i Oslo. Ingen er pågrepet i sakene.

Politiet ber vitner som kan ha sett eller hørt noe i forbindelse med hendelsene om å ta kontakt. De ser ingen sammenheng mellom sakene.

Knivstikkingen i Brugata skjedde rundt klokka 4.

– Fornærmede er en mann i 30-årene. Han er blitt behandlet på sykehus, men har ikke livstruende skader. Vi vil forsøke å avhøre ham så fort det lar seg gjøre, sier vaktleder Øyvind Torgersen ved kriminalvakta i Oslo til NTB.

Politiet jobber med å få oversikt overvåkingsmateriale fra området. De mener at flere personer sto bak, men har så langt ikke pågrepet noen.

Overfall på Grorud

Rundt midnatt fant en annen voldshendelse sted ved Grorud T-banestasjon. En mann i 30-årene som hadde vært og jobbet på arrangementet GranittRock ble angrepet på vei hjem av flere personer med kniv.

– Første kontakt var ved en gangbro ved Grorud T-banestasjon. Det har så flyttet seg i retning mot Ammerudhellinga, hvor fornærmede har blitt angrepet av flere personer og blitt påført skader i hoderegionen – trolig ved bruk av kniv, sier operasjonsleder Marita Aune i Oslo politidistrikt til NTB.

Framstår uprovosert

Aune sier det trolig dreier seg om tre personer, og at det fremstår som en uprovosert handling. Mannen ble ikke livstruende skadd.

I løpet av natten søkte politiet med hund i området i håp om å finne gjerningspersonene, men lørdag morgen var fortsatt ingen pågrepet.

– Vi ønsker kontakt med vitner og folk som har vært i området som kan ha sett noe. Hvis noen tror de har opplysninger i saken, oppfordrer vi dem til å ringe politiet, sier Aune.