Som følge av økt uforutsigbarhet rundt rammebetingelser for næringsliv og økte skattekostnader, har rekordmange investorer den siste tiden flyttet til Sveits. Det antas at flyttestrømmen vil fortsette – og med bakgrunn i dette erklærer Regnskap Norge, som er bransjeorganisasjonen for landets regnskapsførere, at også de flytter virksomheten sin til Sveits.

– Vi fremmer regnskapsbransjens faglige interesse og synligjør nye forretningsmuligheter. I tillegg sikrer vi høy kompetanse, kvalitet og etisk standard i bransjen. Stadig flere næringsdrivende flytter nå til Sveits. Det er naturlig for oss å gjøre det samme, blant annet for å ivareta kompetansebehov på denne typen rådgivning, sier Rune Aale-Hansen, adm.dir. i Regnskap Norge.

I pressemeldingen påpekes det at regnskapsføreren er næringslivets nærmeste rådgiver, og bistår blant annet med å etterleve skattereglene. Som bransjeorganisasjon er Regnskap Norge opptatt av at regelverk for norsk næringsliv er forutsigbart og at administrative byrder reduseres.

Nå som næringslivet opplever i økende grad at rammebetingelser endres over natten og at nye kostnader brått belastes virksomhetene, er det forståelig at mange reviderer forretningsmodellen sin for å sikre risikokapital som er nødvendig for investeringer. Det fremstår altså lettere å flytte enn og protestere eller kjempe mot myndighetenes voldsomme omstillingsiver. Rune Aale-Hansen fortsetter:

– Skal vi med troverdighet kunne veilede og gi råd i denne utviklingen der mange flytter til Sveits, er det naturlig også for oss å emigrere. Vi har tett og god kontakt med myndighetene, ikke minst Skatteetaten, Brønnøysundregistrene, Finanstilsynet, Økokrim og Næringsdepartementet. Ambisjonen vår er å fortsette dette gode samarbeidet, som blant annet setter økt søkelys på bekjempelse av økonomisk kriminalitet.

Regnskap Norge er overbevist om at de med enda større tyngde vil kunne ta del i dette arbeidet når de følger store deler av næringslivet ut av landet. Organisasjonen vil imidlertid fortsatt vil vi ha lokalkontor i Norge:

– Vi gleder oss til å by besøkende på kaffe i vårt nye kontor på Svalbard, avslutter Rune Aale-Hansen pressemeldingen

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.