Politiet i Oslo spisser innsatsen i seks områder. Mer våpenvisitasjon og økt innsats mot narkotikasalg er blant virkemidlene.

Politiet vil endelig lære av svenske tilstander, og har knyttet til seg en forskergruppe ved Politihøgskolen i Oslo.

En av dem som er med der, er Manne Gerell. Han forsker på kriminalitet og gjengvold ved Universitetet i Malmö og Universitetet i Oslo og er en mye brukt ekspert i svenske medier.

– Akkurat nå jobber vi med å gjøre analyser av hva som kan være utsatte områder i Norge, basert på liknende analyser i Sverige og Danmark, sier han til Klassekampen.

Oslo-politiet vil jobbe for å ha så god informasjon som mulig, slik at de kan gå inn for eksempel før det skjer en skyting. For å få det til, er de avhengig av samarbeid med lokalbefolkningen, næringsliv, bydel og øvrige aktører.

– De må tørre å melde, de må ha tillit til å si fra til oss som politi, sier leder av Enhet Øst, John Roger Lund.

Til sammenligning har politiet i Sverige identifisert 61 geografiske områder fordelt på 22 byer hvor det er svenske tilstander.

Raymond om Furuset-skytingen: – Rene Chicago-stilen

Det langsiktige arbeidet vil utføres i nært samarbeid med Oslo kommune og andre samarbeidspartnere.

– For å få til dette, er vi avhengig av å redusere omfanget av kriminelle aktører og nettverk som dessverre kynisk rekrutterer unge til kriminell virksomhet, sier Lund.

Han sier at politiet har identifisert seks områder der de vil forsterke innsatsen. Fire ligger i hans ansvarsområde i Enhet Øst, og to ligger i Enhet Sentrum. To av områdene skal være Grønland og Tøyen.

De fire områdene i Enhet Øst ligger i bydelene Stovner, Alna og Søndre Nordstrand.

I tillegg til å bygge relasjoner til beboere, næringsliv og organisasjoner, lover John Roger Lund at politiet vil bruke straffe­sporet for å inndra ulovlig ervervede verdier fra kriminelle.

De vil også bruke mer våpenvisitasjon og slå hardt ned på dem som selger narkotika i boområder og på trafikknutepunkter.

– Det er også en del av strategien å fokusere på dem som i det offentlige rom forsøker å rekruttere barn og unge til å frakte stoff og selge det, avslutter enhetslederen.


Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok e-bok.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.