Jan-Erik Gaup fra Våler FrP har blitt kastet ut av partiet.

Gaup har i lang tid publisert prorussiske sympatier på sin åpne Facebook-profil.

Etter en artikkel i Nettavisen i går, hvor han kritiserte eget parti for blant annet å ha «bukket under for massepsykose», ble Gaup, som sitter i kommunestyret for Våler FrP og har vært ordførerkandidat i kommunen, kastet ut av partiet.

Fylkesstyret i FrP har nå vedtatt at Gaup ikke lenger kan være medlem i partiet:

– Vi har gjort en helhetsvurdering, og ut fra det har vi vedtatt at Gaup er aktivt utmeldt fra partiet. Det vil si at han selv har bidratt til å melde seg ut, sier fylkesleder i Innlandet FrP Morten Ørsal Johansen til NRK.

Ordførerkandidat for FrP sammenligner Ukraina med en «pubertal drittunge»

Jan-Erik Gaup forteller at han ikke visste om vedtaket fra eget parti før NRK tok kontakt, og sier han tar avgjørelsen med et skuldertrekk.

– FrP har alltid vært et nervøst parti. Har alltid vært sin egen verste fiende. De har høye skuldre, kan du si. Det får jeg ta til etterretning, sier han.

May-Liss Sæterdalen fra Arbeiderpartiet er ordfører i Våler. Hun sa at hun kjenner Jan-Erik Gaup som en saklig politiker hun har respekt for.

– Disse meningene hans har aldri vært noe tema i det politiske arbeidet her i Våler, sier hun, og legger til:

– Dette får stå for hans regning, og FrP må ordne opp i dette internt.

Utenriks- og forsvarspolitisk talsperson i Frp Christian Tybring-Gjedde mener det kun finnes ett riktig standpunkt i Ukraina-saken.

– FrP sin stortingsgruppe har inntatt et standpunkt basert på fakta og historiske realiteter. Det er det eneste moralske standpunktet man kan innta. Alt annet er historieforfalskning og basert på konspirasjonsteorier, sier han.


Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok e-bok.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.