Bevæpnet politi  i Oslo. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Mandag avsluttes politiets midlertidige bevæpning, som ble innført etter Pride-skytingen i Oslo i fjor sommer. Dermed er norsk politi som hovedregel igjen ubevæpnet.

Kommende mandag har norsk politi vært midlertidig bevæpnet i 237 dager.

Det er den lengste sammenhengende perioden med bevæpning siden politiet var bevæpnet i 2014-2016, skriver Politiforum , som meldte om saken først.

Politidirektoratet bekrefter dette overfor NTB.

Den midlertidige bevæpningen ble innført etter skyteepisoden i forbindelse med Pride i Oslo, natt til 25. juni i fjor. Da opplevde myndighetene at den generelle trusselsituasjonen tilsa at man skulle fravike hovedregelen om at politiet skal være ubevæpnet.

Men dette endres nå tilbake til ubevæpnet status.

Årsaken til at væpningen avsluttes, skal være at trusselsituasjonen ikke lenger vurderes å være alvorlig nok til å hjemle midlertidig bevæpning.

Norske myndigheter mener åpenbart at situasjonen i verden og i samfunnet har gått i retning av å være mindre truende og farlig.

Siden politiet først ble midlertidig bevæpnet 25. november 2014, vil politiet på mandag ha vært bevæpnet i totalt 951 av 3031 dager – 31,4 prosent av tiden.

 

Les også: 

Raymond om Furuset-skytingen: – Rene Chicago-stilen

Bestill i dag: 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.