Det amerikanske justisdepartementet har ilagt det svenske selskapet Ericsson bøter tilsvarende 2,1 milliarder kroner som følge av en bestikkelsessak i Irak.

Teleselskapet Ericsson har gått med på å betale bøtene og erkjent seg skyldig i korrupsjonsanklager etter å ha brutt en tidligere avtale med amerikanske myndigheter, ifølge justisdepartementet.

I fjor erkjente Ericsson i kjølvannet av en SVT-granskning at det kan ha blitt utbetalt bestikkelser til IS i Irak. Hendelsene ble i tillegg til i USA også etterforsket i Sverige, men riksadvokaten henla saken.

Det er ikke første gang Ericsson knyttes til korrupsjon. I 2019 inngikk selskapet et forlik med USA og gikk med på å betale rundt 10 milliarder svenske kroner til amerikanske myndigheter for forhold knyttet til virksomhet i Kina, Djibouti, Indonesia, Kuwait og Vietnam i årene 2000 til 2016.

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok e-bok.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.