USAs forsvarsdepartement har godkjent et mulig salg av raketter og utstyr til F-16-fly til Taiwan. Kina ber amerikanerne snu.

Salgsavtalen har en potensiell verdi på 619 millioner dollar, heter det i en uttalelse fra forsvarsdepartementet.

Leverandørene av ammunisjonen og utstyret er Raytheon og Lockheed Martin, heter det videre. Salget vil styrke Taiwans evne til å forsvare luftrommet, den regionale sikkerheten og samarbeidet med USA, skriver departementet.

Kunngjøringen kommer mens det er høy spenning mellom USA og Kina over Taiwan, men også i forbindelse med USAs nedskyting av en kinesisk ballong utenfor South Carolina i februar. USA mener det dreier seg om en spionballong, mens Kina hevder det var snakk om en værballong på avveie.

Begge leverandørene ble tidligere i februar sanksjonert av Kina for å ha solgt våpen til Taiwan, som Kina anser som sitt territorium.

Det kinesiske utenriksdepartementet sier torsdag at Kina motsetter seg salget, og at USA bør stanse både våpensalget og militær kontakt med Taiwan.

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.