Sophie Elise Isachsen. Foto: Terje Pedersen / NTB

NRK-ledelsen bekrefter at det stadig mer turbulente og omstridte samarbeidet om «Sophie og Fetisha» er over, og at siste podkast var den som ble publisert torsdag.

NRK opplyser i en pressemelding at de kommersielle bindingene til de to profilene er for omfattende til at det kan kombineres med løpende podkastproduksjon for kanalen.

Litt tidligere på sagen sendte Sophie Elise og Fetisha Williams ut en pressemelding der de opplyser at de har bestemt seg for å si opp sin podkastavtale med NRK.

NTB melder om saken.

– NRK har ønsket at dagens avtale skal endres på en måte som legger sterke begrensninger på vår øvrige kommersielle virksomhet. Jeg har ikke ønske om eller anledning til å legge ned resten av min virksomhet for å redde omdømmet til NRK, og vi ser oss derfor nødt til å avslutte samarbeidet, sier Sophie Elise i pressemeldingen.

Stolte over konseptet

I pressemeldingen skriver Fetisha Williams og Sophie Elise at de er stolte over konseptet de utviklet i samarbeid med NRK, og at de har gledet seg over gjennomslaget serien fikk i aldersgrupper som NRK ellers sliter med å fange opp.

– Vi har takket nei til andre og mere lukrative tilbud for å kunne samarbeide med NRK, og vi angrer ikke på det. Det har vært lærerikt og utviklende å jobbe med en så stor og proff organisasjon, og vi var klare til å utvikle konseptet videre, sier Fetisha Williams.

NRK har den siste tiden gått gjennom samarbeidet om podkasten. Det skjedde etter at Sofie Steen Isachsen (28), kjent som Sophie Elise, publiserte og senere slettet et bilde av seg selv og en annen influenser som holdt en pose med noe hvitt i. Det er ikke kjent hva som var i posen.

Dette medførte mye rabalder, og nå har altså partene gått hver til sitt.

For en del grupper har dette vært en interessant og viktig sak, for svært mange andre har det vært det vært det motsatte.

Men de fleste vil mene saken uansett fortjener en viss oppmerksomhet som et signal om eller symptom på utviklingen av overfladisk kjendisdyrkelse og mediejippoer i samfunnet.

Les også: 

Det var mediene som skapte Sophie Elise; nå høster de hva de sådde

Kjøp gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.