I to år levde vi under et helsetyranni, et tyranni basert på løgner, løgner som nå er blitt så store at hele fortellingen om koronaviruset og dens botemiddel faller fullstendig sammen. Likevel bruker den norske regjeringen koronapandemien som argument for å gjøre enkelte ledd i den midlertitige smittevernloven permanent.

Helse- og omsorgsdepartementet foreslår i dette høringsnotatet en ny og permanent forskriftshjemmel i smittevernloven § 4-3 a som gjør det mulig ved alvorlig utbrudd av allmennfarlig smittsom sykdom å gi forskrifter om isolering, smittekarantene og andre begrensninger i bevegelsesfrihet på visse vilkår, står det i høringsnotatet på regjeringen.no.

Smittekarantene, isolering og andre begrensninger i bevegelsesfrihet, tiltak som ikke viste seg å hjelpe. Koronaviruset, som lakk ut på laboratoriet i Wuhan spredde seg nemlig til alle verdens hjørner. Det er forøvrig ingen «konspirasjonsteori» lenger heller, for det amerikanske energidepartementet innrømmer at pandemien trolig var forårsaket av en lab-lekkasje. Noe til og med enkelte hovedstrømsmedier har sett seg nødt til å skrive om.

I kveldens Dagsorden diskuterer Erling Marthinsen og Rebecca Mistereggen regjeringens forslag, vaksinen, «konspirasjonsteoriene» og de seneste avsløringene.

Velkommen til tirsdagens Dagsorden.

(Se hele sendingen her: en eldre versjon av Ukens Sammenzurium)

 

Abonner på vår Doc-TV News kanal – det er helt gratis og det hjelper oss å stige i algoritmene og nå et større internasjonalt publikum!

Hvis du setter pris på sendingene: Vipps oss på 638941. Alle bidrag hjelper.

Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

 

 

Kjøp bøker fra Document!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.