Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og Russlands president Vladimir Putin under et tidligere møte. Foto: Vyacheslav Prokofyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Det er ikke bare Kina som forsøker seg som fredsmekler i Ukraina-krigen. Også Tyrkias president Erdogan er nå på banen, og vil mekle mellom partene.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan vil gjerne ha en plass i sentrum av verdensbegivenhetene, og lanserer seg selv som fredsmekler i Ukraina-krigen.

NTB opplyser at Erdogan fredag snakket fredag med Russlands president Vladimir Putin i telefonen, for å sondere mulighetene for en slutt på krigshandlingene.

I samtalen skal Erdogan ha oppfordret til en «rettferdig» fred.

I en kort uttalelse står det at Erdogan understreket behovet for å oppnå det som omtales som er rettferdig fred, for å hindre ytterligere tap av liv samt ødeleggelse.

Det er ikke spesifisert hva Erdogan legger i dette, og hva de to partene må by på for at freden skal bli rettferdig slik han ser det.

Erdogan har også tidligere forsøkt seg i rollen som mekler i den pågående konflikten. Den såkalte kornavtalen ble blant annet forhandlet fram med tyrkisk hjelp.

Det er ikke opplyst hva de to stridende partene, Russland og Ukraina, har svart på Erdogans innledende sonderinger.

Kina skal allerede har entret arenaen med tanker om en fredelig løsning. Document har omtalt dette blant annet her:

Stoltenberg avventende til Kinas forslag om våpenhvile

Bestill fra Document i dag:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.