TV-kanalen Iran International sier britisk politi har rådet dem til å stenge studioet i London etter en «betydelig eskalering» i truslene fra regimet i Iran.

– Jeg kan ikke tro at det har gått så langt. En utenlandsk stat utgjør en så stor trussel mot det britiske folk og på britisk jord at vi må flytte, sier kanalens direktør Mahmood Enayat.

Han sier videre at det ikke bare dreier seg om en trussel mot kanalen, men mot den britiske befolkningen.

– Og verre enn det: Dette er et angrep på verdier som suverenitet, sikkerhet og ytringsfrihet, som Storbritannia alltid har vernet om, sier Enayat.

En kilde i kanalen opplyser til AFP at avgjørelsen ble tatt fredag kveld. Det skjedde etter at en østerriksk-iransk mann ble pågrepet ikke langt unna studiet i Chiswick vest i London forrige helg.

Mannen i 30-årene anklages av politiet for å ha «samlet inn informasjon som trolig vil være nyttig for personer som utfører eller forbereder en terrorhandling».

I november satte politiet opp betongbarrierer utenfor studioet, lignende tilsvarende barrierer som er satt opp utenfor viktige regjeringsbygg og turistattraksjoner i den britiske hovedstaden. De er ment å demme opp for angrep utført med kjøretøy.

Politiet sa lørdag at de, trass i pågripelsen av mannen, «fortsatt har alvorlige bekymringer for sikkerheten til menneskene som jobber i dette selskapet».

– Dette har ført til at vi har gitt nye råd, og selskapet vil nå flytte på seg, heter det videre. Politiet legger til at rådet er gitt fordi kanalen står i en ekstraordinær situasjon.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.