En stor plate sjokolade koster nær 40 kroner i butikkene. Det er altfor lite, mener statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, Ole Henrik Krat Bjørkholt (Ap). Nå snakker man om sjokolade som om det var tobakk. Hva er det neste som skal gjøres så dyrt at folk ikke har råd?

Det er holdningen det har gått inflasjon i. Alt begynner å bli tvang. Nå er turen kommet til sjokolade.

– Det er sterkt bekymrende at usunne matvarer blir billigere, mens sunne matvarer blir dyrere, vi vet at dette er uheldig for folkehelsen, sier statssekretær Ole Henrik Krat Bjørkholt (Ap) i Helse- og omsorgsdepartementet til NTB. (NTB)

Sterkt bekymrende at folk har råd til å spise sjokolade? Har statssekretæren mistet all kritisk sans?

Tvang har gått dem i blodet.

– Vi har fått flere innspill om å innføre tiltak som skal gjøre det enklere for forbrukerne å velge sunt, blant annet innføring av avgifter. Dette blir vurdert, sier Bjørkholt.

Det var slik man tenkte og snakket i DDR. Nå er det dagligdags fra den norske regjering.

Regjeringen vurderer også tiltak som retter seg mot markedsføring av usunne matvarer.

– Vi er bekymret over at bransjen reklamerer for usunne matvarer, og vet at særlig barn og unge lett lar seg påvirke til å ta usunne valg. Vi utfordrer matvarebransjen til å ha et bevisst forhold til sitt ansvar her, og regjeringen vurderer om det er behov for tiltak for å forhindre de uheldige konsekvensene av slik markedsføring, sier statssekretær Bjørkholt. (NTB)

Det var slik avholdsfolket snakket om alkohol i gamle dager. Nå gjelder det sjokolade! Hva blir det neste? Tucker Carlson tok i natt opp at det grønne skiftet minner om en kult. De er misjonærer som føler de har rett til å gripe inn og styre folks liv. Dette er de samme politikerne som snakker om at autoritære systemer er på fremmarsj.

De er selv en del av dem.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.