Amsterdam forbyr cannabisrøyk på offentlige steder i sentrum. Fastboende er lei av utagerende turister, ifølge The Guardian.

Forbudet gjelder i De Wallen-området, det mest kjente av de såkalte «red light»-distriktene, med utstrakt bordellvirksomhet. Barer og restauranter må også stenge tidligere, og sexarbeidere må avslutte kl 03.00. Hittil har de prostituerte tilbudt sine tjenester til 06.00.

Amsterdam besøkes av 18 millioner turister hvert år, og lokalbefolkningen har lenge klaget over situasjonen i sentrum, hvor det har blitt nesten ulevelig for innbyggerne. Derfor gjør byrådet tiltak.

Fra mai vil det være forbudt å røyke cannabis utendørs. Det vurderes også et forbud mot å røyke cannabis på uteserveringen foran de berømte «coffee shops».

– Beboere i gamlebyen lider på grunn av masseturisme og alkohol- og narkotikamisbruk i gatene, sier byrådet i en uttalelse.

– Turistene tiltrekker seg også narkotikalangere, som igjen forårsaker kriminalitet og usikkerhet. Spesielt om natten kan stemningen bli dyster.

Likalavisen Het Parool kaller tiltaket «historisk», siden Amsterdam i flere tiår har vært kjent som byen «hvor alt var mulig og alt var tillatt – inkludert røking av hasj på gatene».

Nederland har lenge vært regnet som et liberalt forbilde. Allerede i 2006 godkjente en domstol i Nederland pedofilipartiet NDV.

Også assistert selvmord ble tidlig tillatt i Nederland. I 2019 fikk 1n 17 år gammel jente assistert selvmord fordi hun slet med depresjon og PTSD etter flere seksuelle overgrep fra hun var 11 år. Hun ble blantr annet gruppevoldtekt av innvandrere da hun var 14 år gammel.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.