Muslimenes krig mot jødene er ingen politisk krig om ressurser eller territorier. Det er en religionskrig. Men dette kan ikke sies høyt for det vil undergrave grunnlaget for å gi økonomisk støtte til palestinerne. 

Dog kan muslimske grupper som ikke har moralske eller økonomiske hensyn å ta, si det uten omsvøp.

Global religionskrig

Ukemagasinet Al-Naba’ skriver på lederplass at krigen mot jødene ikke er en politisk krig om territorier eller områder. Det er en religionskrig. I nummer 376 av magasinet oppfordrer de til global religionskrig mot alle jøder.

Lederen understreker at røttene til konflikten med jødene ikke er politiske, men religiøse. 

– De fleste har ignorert Koranens karakteristikk av jødene og deres mål. De har i stedet beskjeftiget seg med en historisk fortelling om begivenhetene og med det avviker de fra konfliktens røtter. De har slått fast at krigen mot jødene er en nasjonal konflikt hvis årsak er «aggresjon mot land og eiendom». De har faktisk advart mot farene ved å bli dratt inn i en religiøs krig mot jødene, som om dette var en forbrytelse! […] Er det noe argument tilbake som noen kan bruke til å hevde at krigen mot jødene ikke er religiøs?

Anbefaler bombebelte

Artikkelen fortsetter med å gi operativ veiledning. Spesielt unge palestinere rådes til å utføre selvmordsangrep i Israel: 

– Vi gjentar vår oppfordring og påminnelse til ungdommen i Palestina om at deres krig mot jødene bør føres innenfor den velsignede Koranens kontekst, det vil si en religiøs krig langt vekk fra uvitende nasjonalistiske synspunkter som er i strid med Koranen og Sunnah. Vi understreker og bekrefter fordelen med å utsette jødiske templer og synagoger for blodige angrep […] Vi anbefaler dem å utstyre seg med bombebelter, deres fravær fra denne slagmarken har vart for lenge.

Gaza-konflikten: Ekstreme muslimer verden over hyller Adolf Hitler for «innsatsen» mot jødene

– Angrip jødene i Europa og overalt

For muslimer i almindelighet er lederartikkelen et ekko av deres oppfordring til globalt angrep på jøder. 

– Vi oppfordrer muslimer overalt til å bekjempe jødene og angripe dem i deres kvarterer og synagoger som er spredt over hele Europa og også andre verdensdeler. Drep jødene med alle midler, vær med på krigen mot de vantro jødene.

Huitfeldt vil gi dem penger

På spørsmål om om Sveriges kutt i bistanden til Palestina i 2023 vil påvirke Norge, forsvarer utenriksminister Anniken Huitfeldt at Norge opprettholder et høyt nivå på støtten til palestinerne. 

– Den internasjonale bistanden til Palestina er under press, noe de varslede kuttene fra Sverige illustrerer. Dette gir grunn til bekymring. […] Okkupasjonen og oppsplittingen av det palestinske området har betydelig negativ effekt på den palestinske økonomien. Israel konfiskerer en høy andel av palestinernes egne inntekter. […] I en tid med økte økonomiske og politiske utfordringer er Norges langsiktige engasjement svært viktig. Regjeringen økte bistanden til palestinerne i 2022. […] Norsk bistand støtter oppunder rammebetingelsene for en tostatsløsning, bidrar til bedre levekår og til å forsvare palestinernes rettigheter.

Argumenter mot palestinsk folkevilje

Den norske regjering skriver i forslag til statsbudsjett at norsk støtte er en del av arbeidet for å fremme en forhandlet tostatsløsning, der Israel og Palestina lever side om side i fred og sikkerhet innenfor gjensidig anerkjente grenser.

Nu kan det innvendes at Al-Naba’ er et magasin for de mere ytterliggående muslimske bevegelser, men de har god dekning for sine standpunkter i Koranen – og også i den palestinske befolkning. 66 prosent av palestinerne er imot en tostatsløsning. 51 prosent av dem mener at den mest effektive måten å bygge en selvstendig stat på, er væpnet kamp.

Sponser religionskrig

Alt inkludert – Norges sponsing av selvstyremyndighetene, FN-organisasjonene og aktører i det sivile samfunn – ligger årlig mellom 800 og 900 millioner kroner. Dette er penger som går til den ene siden i en pågående religionskrig. Vinner de vi heier på frem, kan det slå tilbake på oss selv.

https://twitter.com/Natsecjeff/status/1621572139034857473?s=20&t=ae1AYf-7xEvzBgjUmhRLgghttps://www.document.no/2019/05/24/frp-vil-kutte-norsk-bistand-til-palestina/

Frp vil kutte norsk bistand til Palestina

 

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.