28. januar stormet to palestinere Me Casa-restauranten ved Almog-krysset like utenfor Jeriko. Den ene rakk å skyte ett skudd før våpenet låste seg. Mennene flyktet. Det var 30 gjester i restauranten som så vidt unngikk en massakre.

Den israelske hæren, IDF, har siden lett etter mennene, overbevist om at de er farlige. Venner og familie holdt dem skjult. IDF gjorde ett mislykket fremstøt for å ta dem.

IDF og den innenlandske sikkerhetstjenesten Shin Beth mener de to er del av et større Hamas-nettverk på Vestbredden. Hvis Hamas kan påta seg æren for suksessfulle angrep, stiger deres aksjer blant palestinerne på Vestbredden. Det gjelder for IDF og Shin Beth ikke å gi dem den seieren.

Utenfor Jeriko ligger flyktningleiren Aqabat Jabr.

I morgentimene mandag stormet IDF leiren. Det var infanteribataljonen Lions of the Valley som gjennomførte operasjonen. Den består av begge kjønn. De støtte på væpnede palestinere, og en skuddveksling brøt ut. Flere ble drept, deriblant de to ettersøkte mennene.

5–7 ble drept, sier israelske medier. Palestinerne snakker om tre sårede. Det kan tyde på at israelerne tok med seg de drepte.

Syv ettersøkte palestinere ble pågrepet, og en samling våpen ble beslaglagt. Andre steder på Vestbredden ble 12 palestinere pågrepet.

Det ble drept 31 israelere i fjor, og syv er drept så langt i år. Det er et tapstall Israel ikke finner seg i. Derfor aksjonene. Men NRK og andre vestlige medier konsentrerer seg om å fortelle hvor mange palestinere som er drept – 171 i 2022 og 36 så langt i år –, men det sies ikke noe om under hvilke omstendigheter de ble drept.

 

https://www.timesofisrael.com/at-least-5-gunmen-killed-as-idf-targets-west-bank-terror-attack-cell-officials-say/

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.