Der europeiske medier ser konflikt mellom Kina og USA, ser amerikanerne på Biden-familiens korrupsjon og spør seg om Biden er kompromittert og en nasjonal sikkerhetsrisiko.

De mistankene får næring fra Bidens oppførsel under ballong-krisen. Nå sier Republikanere og kommentatorer at det var først da lokalaviser i Billings, Montana, begynte å skrive om ballongen, at Pentagon våknet.

Det er bare én bit i puslespillet.

Gravejournalist for realclearinvestigations.com, Paul Sperry, tvitrer at Pentagon registrerte at ballongen kom inn i amerikansk luftrom sist lørdag. Onsdag ga Biden beskjed om at den skulle tas ned, men det drøyde helt til lørdag før det skjedde. Ballongen kunne en hel uke fly over USA og kartlegge amerikansk beredskap. Hvorfor lot Biden-regimet kineserne holde på til de hadde gjort jobben? De kunne skutt den ned over Montana. Da ville de fått tak i delene og kunne funnet ut hva utstyret kunne utrette. Nå ligger det spredt over et stort område på havbunnen. Hva var meningen med å vente så lenge?

Disse spørsmålene vil kritikere bore i.

Her vil Biden-regimet få problemer med Amerikas eget militære forsvar. Luftkommandoen for Nord-Amerika, NORAD, bekreftet at ballongen var et fiendtlig militært luftfartøy. Kineserne løy da de sa at det var en værballong.

Å sende en slik mot USA samtidig med at utenriksminister Tony Blinken skulle til Beijing, var ingen tilfeldighet og kan kun ha vært godkjent av Xi Jinping.

Hva var hensikten? Var det for å teste reaksjonstiden? I så fall har Biden-regimet sviktet katastrofalt.

Det nevnes en konkret trussel. Hvis en ballong detonerer en EMP-bombe i atmosfæren, vil USAs elektroniske systemer slutte å fungere. Da er USAs forsvar lammet. Det vil være en smertefri måte å uskadeliggjøre USA på.

Var det for å ydmyke Biden og se om han spiste det i seg? Det er den følelsen amerikanerne får.

Biden er sterkt svekket etter dokumentskandalen, og nå svekkes han ytterligere. Der europeiske medier ser handlekraft, ser amerikanerne svakhet.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.