Maten vår angripes fra flere hold, gjerne med klimaendringer som argument; om det gjelder husdyr eller jordbruk. Nå føres insekter på listen over ny mat i Europa og Norge, for det er jo fremtidens proteinkilde, ifølge World Economic Forum.

Man kan dristes til å bruke både fantasien og fornuften når insekter innføres som ny mat, samtidig som kunstgjødsel og kuer klassifiseres som klimaverstinger. I kveldens Dagsorden tenker Christian Skaug og Rebecca Mistereggen høyt rundt dette.

Document har også begynt å undersøke hvordan de ulike insektsproduktene skal merkes, samt hvem som vil benytte seg av dem. Vi deler det vi har funnet ut så langt, og til vår store overraskelse har gresshopper allerede vært tillatt til bruk i mat i et par år.

Velkommen til Dagsorden.

 

Abonner på vår Doc-TV News kanal – det er helt gratis og det hjelper oss å stige i algoritmene og nå et større internasjonalt publikum!

Hvis du setter pris på sendingene: Vipps oss på 638941. Alle bidrag hjelper.

Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

 

 

Kjøp bøker fra Document!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.