Norske selskaper har gitt penger til droner og militærutstyr som gis til den ukrainske hæren. Dronene har ifølge Veteran Aid Ukraine tatt livet av russere.

– Vi har personer i det private næringslivet i Norge som bidrar med penger til arbeidet vårt, sier leder Daniel Viksund i Veteran Aid Ukraine til NRK.

Organisasjonen består blant annet av veteraner fra det norske Forsvaret, og har siden den russiske invasjonen i februar i fjor levert droner og annet materiell som er sponset av næringslivet i Norge. Dronene har ifølge Veteran Aid Ukraine tatt livet av mange russiske soldater.

Viksund var nylig i Ukraina og leverte utstyr til den ukrainske hæren til flere millioner kroner. I en bil disponert av organisasjonen hans var det også en last med 15 droner.

– Tre av dronene var meget avanserte og kostbare. Prislappen er på 250.000 kroner per stykk. Det utstyret vi har fått tak i, i Norge og Skandinavia, er av meget høy kvalitet og utgjør en stor forskjell i krigen, sier Viksund.

Ett av de norske firmaene som har gitt penger er elektroentreprenørfirmaet AS Watt.

– Det er viktig at næringslivet også bidrar med dette når tidene er som de er, sier administrasjonsleder Andreas Kallhovd.

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.