USAs justisdepartement (DOJ) siktet tirsdag to medlemmer av den radikale venstre­ekstreme gruppen Antifa for å ha vandalisert svangerskaps­klinikker i Florida. Aktor som leder justis­departementets etter­forskning, Kristen Clarke, har tidligere vært en høyrøstet kritiker av krise- og graviditets­sentre som er imot abort, skriver The Washington Free Beacon.

I tiltalen fra DOJ anklages Caleb Freestone og Amber Smith-Stewart for å ha sprayet trusler om vold på tre klinikker i Miami-området mellom 28. mai og 3. juli 2022. Graffitien deres viste til Jane’s Revenge, en anonym gruppe som har påberopt seg flere titalls aksjoner med brannbombing og andre angrep på pro-life-sentre etter at høyesterett i fjor opphevet Roe vs. Wade-dommen fra 1973, som legaliserte abort i hele USA.

Freestone og Smith-Stewart malte «WE’RE COMING for U» på en klinikk i Winter Haven. Et graviditetssenter tilknyttet erkebispedømmet i Miami ble merket med trusselen: – Hvis aborter ikke er TRYGGE, så er ikke du det heller.

Alle klinikkene tilbyr gratis ultralyd, graviditetstesting og rådgivning.

Anklagene er de første Biden-administrasjonens justisdepartement har reist mot venstreorienterte aktivister under FACE Act, en lov fra 1994 som blant annet forbyr trusler mot reproduktive klinikker. Administrasjonen hadde inntil nå håndhevet loven bare mot pro-life-aktivister.

Republikanere har anklaget justisdepartementet for dobbeltmoral i etterforskninger av forbrytelser mot pro-life svangerskaps­klinikker. Kristen Clarkes kritikk av slike klinikkene kan utgjøre et mulig dilemma for justisdepartementet, skriver Free Beacon.

I 2018 hevdet hun at klinikkene drev «rovdrift» på minoritetskvinner, og brukte hashtaggen #ExposeFakeClinics.

(En sjekk av Twitter-kontoen tilvisejustisminister Kristen Clarke viser tydelig favorisering og skjevhet i favør av både BLM og Antifa. – Jeg støtter ikke noen av gruppene, kommenterer en bruker, og spør henne om hun vet at Antifa har gjort dette i 90 dager i strekk.)

Caleb Freestones gruppe, Whatever It Takes, har også brukt lignende retorikk. Gruppen brukte hashtaggen #ExposeFakeClinics i innlegg på sosiale medier som skapte oppmerksomhet om arrestasjonen av ham den 17. september 2022. Freestone forstyrret en innsamlingsaksjon for Heartbeat of Miami på golfbanen Trump National Doral.

Både Freestone og Smith-Stewart er tilknyttet Antifa og andre radikale grupper, ifølge nyhetsrapporter og sosiale medier. Smith-Stewart (23) beskriver seg selv som «Antifa, antikapitalistisk» og «IKKE BINÆR» på Facebook-siden sin. Det ha begge blitt arrestert og siktet for ordensforstyrrelser og hærverk på ulike steder i Sør-Florida.

Marco Rubio, som er republikansk senator fra Florida, sire til Free Beacon at Clarkes kommentarer burde diskvalifisere henne fra en ledende stilling i justisdepartementet.

Minst 78 pro-life-grupper og 108 kirker har blitt angrepet siden mai, da Roe vs. Wade-dommen ble opphevet, ifølge Catholic Vote trackers. Vandaler har ofte merket disse bygningene med trusler som «Hvis aborter ikke er trygge, er ikke du det heller».

Tiltalen mot de to Antifa-medlemmene i Florida er antatt å være den første, da justisdepartementet ikke har kunngjort noen arrestasjoner før nå. Samtidig har DOJ tatt ut 26 siktelser for brudd på FACE Act mot personer som er pro-life i 2022 – selv om loven beskytter klinikker på begge sider i abortsaken.

Pro-life-grupper er frustrerte. Mange mistenker at Biden-administrasjonen, som er pro-choice, driver med selektiv rettsforfølgelse.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp bøker fra Document!

 

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.