Sas-fly på Gardermoen Oslo Lufthavn. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

SAS fortsetter å blø, pengene renner ut av kassen. I november og desember tapte flyselskapet 1,5 milliarder svenske kroner.

Det kommer fram i en børsmelding torsdag. Tapet var på en halv milliard i november og på 1 milliard i desember (oppgitte tall er i svenske kroner, norske ca. 5 prosent mindre).

NTB melder om saken.

Flyselskapet har lenge slitt, ikke minst med massiv gjeld. Et lite lyspunkt i bildet er derfor at denne gjelden nå er noe  redusert, fra 61 milliarder til 59,4 milliarder svenske kroner.

Kontantbeholdningen er redusert fra 7,2 til 5,1 milliarder svenske kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Analytiker Jacob Pedersen i danske Sydbank skriver i en kommentar at utviklingen i desember «sementerer en skummel inntjeningsstart på året».

Pedersen viser ifølge Dagens Næringsliv spesielt til at inntektene på vel 2,6 milliarder svenske kroner i desember var lavere enn trafikktallene for måneden hadde indikert.

Selskapets fremtid vil etter de fleste analytikeres syn være avhengig av både forhandlinger omkring inngåtte leieavtaler for fly og ulike avtaler med kreditorer, samt at markedet vil vise et mer normalisert reisemønster etter pandemien.

Bestill fra Document forlag:

Hvis du bare skal kjøpe én bok på nyåret, så la det bli «Mesteren og Margarita».

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.