Volodymyr Zelenskyj varsler utskiftninger pga. økonomisk korrupsjon. En viseminister ble pågrepet søndag, mistenkt for underslag. Det var bare den første i en større utrenskning, sier Zelenskyj.

 

– Det er allerede tatt beslutninger, noen i dag, noen i morgen, angående tjenestemenn på ulike nivåer i departementer og andre sentrale regjeringsorganer, samt i regionene og i justissystemet, sier presidenten i sin daglige videotale mandag kveld. (…)

Mandag ble medlemmene i en komité i nasjonalforsamlingen enige om å stramme inn på reguleringer om offentlige anskaffelser, etter at ukrainske medier meldte om at forsvarsdepartementet hadde betalt overpris for mat til soldater. (NTB)

Tirsdag leverte nestlederen ved presidentens kontor sin avskjedssøknad.

Kyrylo Tymosjenko, nestleder ved den ukrainske presidentens kontor, sier han har levert sin avskjedssøknad til president Volodymyr Zelenskyj. (NTB)

Hvis det kun er økonomisk korrupsjon det handler om, kan det reise spørsmål hos donornasjonene om pengene havner der de skal. I den amerkanske Kongressen har flere representanter krevd en gjennomgang av pengebruken, noe Demokratene har motsatt seg.

 

 

 

Kjøp billetter til Document-møtet i Oslo den 26. januar her.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.