Venstre, Høyre og Folkets parti vurderer mistillit mot Oslos helsebyråd Robert Steen (Ap). Årsaken er forholdene som er avdekket på Ullern helsehus.

Pårørende forteller om manglende omsorg, lite bemanning og ansatte som ikke kommer når de ringer. Det har ført til at pasienter har blitt liggende lenge alene på rommet, ofte i sin egen avføring, før noen har kommet for å hjelpe, melder NRK.

30. januar har opposisjonen i Oslo bystyre kalt inn til høring om helsehusene i Oslo og nå varsler både Venstre, Høyre og Folkets parti (FP) at de vurderer å fremme et mistillitsforslag mot helsebyråd Robert Steen.

– Vi skal ha en høring, og så vil svarene vi får på den høringen avgjøre om vi har tillit til måten byrådet og spesielt Robert Steen har håndtert dette på, sier Høyres gruppeleder Eirik Lae Solberg.

Leder av helse- og sosialutvalget, Cecilie Lyngby (FP) sier også at hun først vil vurdere mistillitsspørsmålet etter høringen, men mener stillingen til Steen henger i en tynn tråd.

 

Kjøp billetter til møtet her

 

 

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.