Harald Danielsen ble takket av med et brak, da han slutten i jobben som kommunedirektør i Arendal i midten av desember.

Først til bords med 55 gjester i Arendal gamle rådhus den 13. desember. Deretter under en ny middag med 80 gjester to dager senere, skriver TV 2.

Prislappen på avskjedsmiddagene endte på henholdsvis 97.000 og 193.000 kroner, alt betalt på skattebetalernes regning, viser dokumenter Agderposten har fått innsyn i.

Ved den første festen ble det servert fireretters middag, samt innleid underholdning og foredragsholder.

Under middagen 15. desember ble det servert en treretters middag og leid inn tre artister og en tekniker. I tillegg ble to av Danielsens barn flydd inn fra Irland.

Fakturaen på kjøkkentjenesten var den største utgiftsposten under avskjedsfesten, og endte på 135.000 kroner. Av disse pengene ble 10.000 kroner brukt på sjokolade og blomster.

Da Danielsen gikk av med pensjon ved nyttår, fikk han blant annet et kunstverk i gave til en verdi av 24.950 kroner.

Strømselskap avviser å ha hatt «dekadent fest»

Kommunalpolitisk talsperson for SV på Stortinget, Grete Wold, reagerer kraftig på pengebruken under avskjedsfestene.

– Dette burde ikke vært mulig. Man kan jo lure på om det har vært voksne på jobb, sier hun.

– Vi er inne i en dyrtid, som betyr stramme budsjetter for stat, kommune og folk flest. Det oppfordres til nøysomhet, så at Arendal kommune da slår såpass på stortromma, er særdeles umusikalsk, sier Wold.

Hun mener pengene burde blitt brukt på tjenester som kommer folk flest til gode.

– I tillegg utfordrer dette tilliten til de ansatte og politikerne i kommunen. De får en alvorlig ripe i lakken hos befolkningen, sier Wold.

Terje Eikin (KrF), varaordfører i Arendal kommune, blåser av kritikken.

– Vi har takket av en kommunedirektør som har jobbet lenge hos oss, og som har betydd enormt for utviklingen av Arendal kommune og for hele regionen, sier Eikin til TV 2, som svarer på vegne av Arendal kommune.

Da Harald Danielsen la frem forslag til kommunebudsjett for 2023, beskrev han det som «vaklende».

– Jeg kaller det et budsjett på leirføtter. Det er mer preget av risiko enn kutt og er veldig uforutsigbart på grunn av usikkerhet knyttet til inntekter og utgifter, sa Danielsen til NRK 3. november.

 

Kjøp billetter til møtet her

 

 

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.