Da Muren falt la Europa seg på rygg og tok ut fredsutbytte. Det manglet fullstendig vilje til å motsette seg den jugoslaviske marinen og den serbiske hæren da den angrep Kroatia og Bosnia og senere Kosovo. Man levde etter Make love not war. Serberne kunne beleire Sarajevo og skyte diplomater på kloss hold uten at noe skjedde.

Det var en forsmak på hva som skulle komme.

Red. jobbet den gang på NTB utenriks og for tre av oss var krigen en slags innvielse i en ny epoke. Balkan-krigene var begynnelsen på den tiden vi lever i nå. Krigen er kommet tilbake til Europa. Men myndighetene som leverer våpen til Ukraina gjør ingen omstilling av våre egne samfunn. Forsvaret er fortsatt på nødbluss. Det har ikke ført til noen reell opprustning. Det er skremmende med tanke på at våpenlagre i Europa og USA begynner å tømmes.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Kjøp gode bøker fra Document forlag:

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.