Politi rykker ut til demonstrasjon av klimaekstremister ved Lützerath i Tyskland. Foto: AP Photo/Michael Probst

Politi og demonstranter, blant dem Greta Thunberg, har støtt sammen ved Lützerath i Tyskland. Der vil klimaekstremister stanse utvidelsen av en kullgruve, melder tyske medier.

En gruppe ekstreme klimaaktivister forsøker å stanse utvidelsen av en kullgruve ved Lützerath i Tyskland.

Gruven skal utvides for å bidra til å løse de akutte energiproblemene Tyskland nå står midt oppe i.

Disse problemene har oppstått som følge av at tyske myndigheter har latt seg forlede til å tro at landets energibehov kunne løses gjennom vindkraft (såkalt grønt skifte), og gjennom import av gass fra land som Russland.

Derfor la man ned både kullgruver og atomkraftverk. Slikt trengte man ikke lenger.

Nå har Tyskland møtt virkeligheten, og sett at både russiske gassleveranser og vindkraft svikter når det gjelder å dekke landets behov for energi.

Som en konsekvens av dette vil man utvide kullgruver, noe klimaekstremistene setter seg imot. De vil heller redde klimaet fra en påstått og trolig innbilt krise, enn å redde Tyskland fra en ytterst konkret energimangel gjennom vinteren.

Det har vært sammenstøt med politiet siden klokka 13.30 lørdag, melder den tyske avisen Bild.de.

Det hele har utartet til en voldelig konfrontasjon. Avisen Spiegel melder at demonstranter har avfyrt fyrverkeri, mens politiet har tatt i bruk batonger.

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg deltar i demonstrasjonen, etter å ha ligget lavt med sin klimavirksomhet en stund. Det ble blant annet meldt om at hun endelig skulle forsøke å få seg en grunnleggende utdannelse. Se sak under.

Om lag 2.000 demonstranter skal ha forsøkt å ta seg inn på et område politiet har sperret av.

Les også: 

Greta trekker seg tilbake fra rampelyset, vil begynne å studere

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.