Husleiene for utleieboliger i storbyene steg med 7,5 prosent i fjor, noe som er en historisk kraftig økning. Og økningen vil fortsette, mener Eiendom Norge.

I fjerde kvartal steg leieprisen i de fire store byene med 1 prosent, viser tall fra Eiendom Norge.

– Eiendom Norges utleieboligprisstatistikk viser en historisk sterk oppgang i utleieboligprisene i Norge både i fjerde kvartal og 2022 under ett. Normalt synker leieprisene i årets siste kvartal, men i år steg de, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Bergen og Trondheim hadde størst vekst i fjerde kvartal, med en oppgang på 4,5 prosent. I Oslo steg prisene med 0,5 prosent, mens det var nedgang på 3,8 prosent i Stavanger og Sandnes.

Sterkest leieprisutvikling det siste året hadde Bergen og Trondheim, med en oppgang på 13,6 og 13,5 prosent, etterfulgt av Oslo med 6,5 prosent. I Stavanger og Sandnes vokste leieprisene med 3,9 prosent.

– Veksten i leieprisene i Bergen og Trondheim er på et nivå vi aldri tidligere har målt, og også veksten i Oslo er historisk sterk. sier Lauridsen.

Han venter at økningen i leieprisene vil fortsette.

– Den høyere renten er ikke er priset inn i boligmarkedet. Forholdet mellom boligprisene og utleieprisene vil nå finne en ny likevekt, sier han.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp T-skjorten her!

Kjøp T-skjorten «for en bilfri & varmere by» her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.