Blant annet skal Ukraina for første gang få rundt 50 stormpanservogner av typen Bradley, noe Det hvite hus bekreftet allerede torsdag.

Den militære bistandspakken som ble presentert fredag, er den største siden Russland invaderte Ukraina. Her inngår militært materiell hentet fra Pentagons egne lagre. Dette har en verdi 2,85 milliarder dollar og skal sendes direkte til Ukraina.

I tillegg vil Joe Bidens administrasjon gi ytterligere 225 millioner dollar i militær finansiering for å bygge opp og modernisere det ukrainske militæret på lengre sikt, ifølge Det hvite hus. Pakken omfatter også 682 millioner dollar i militær finansiering til europeiske allierte, for å hjelpe dem med å erstatte militært materiell de har donert til Ukraina.

Den direkte hjelpen til Ukraina inkluderer blant annet 500 antitankraketter, pansrede personellkjøretøy og ammunisjon.

– Krigen er på et kritisk punkt, og vi må gjøre alt vi kan for å hjelpe ukrainerne med å motstå russisk aggresjon, sa Det hvite hus’ pressesjef Karine Jean-Pierre fredag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.