– Det var Russland som startet denne uberettigede aggresjonen. Når den aggressive parten snakker om våpenhvile, tror jeg vi alle reagerer med skepsis på slikt hykleri, sier Josep Borrell. Han sier Russland er fullstendig uten troverdighet.

President Vladimir Putin erklærte tidligere i uken en våpenhvile i anledning den ortodokse julehøytiden. Våpenhvilen skulle vare i halvannet døgn fra fredag klokken 12. Likevel har krigsherjede byer øst i Ukraina igjen blitt beskutt med artilleri, tross Putins ordre.

Borrell etterlyser «konkrete tiltak på bakken» og «full stans i det militære angrepet».

– Russland må trekke sine styrker og sitt militære utstyr bort fra ukrainsk territorium. Uten slike konkrete handlinger, ser en ensidig våpenhvile ut som et forsøk på å kjøpe seg tid og på å reparere det ødelagte internasjonale omdømmet, sier Borrell.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.